från dagens rätt till dagens fel
"Mm panerad fisk med brieostfyllning, vad gott!" Tänkte jag och lagade glatt ihop dagens lunch. Efter första tuggan ändrade jag mig till "Panerat gummidäck med brieostfyllning? Inte gott!"
Spottade ut och sprang till soptunnan för att kolla vad det var för en fisk egentligen.
Tubo de pota stod det på plasten. Googlade pota och fick upp den här bilden!

Så dagens rätt är alltså panerad bläckfisk med brieostfyllning. Något av det absolut segaste jag ätit i hela mitt liv. Jag har väl ingen erfarenhet av att laga det?! INTE gott! Så kan det gå när man låter någon annan handla åt sig.
...man kanske skulle ha skurit den i ringar istället...?
Spottade ut och sprang till soptunnan för att kolla vad det var för en fisk egentligen.
Tubo de pota stod det på plasten. Googlade pota och fick upp den här bilden!

Så dagens rätt är alltså panerad bläckfisk med brieostfyllning. Något av det absolut segaste jag ätit i hela mitt liv. Jag har väl ingen erfarenhet av att laga det?! INTE gott! Så kan det gå när man låter någon annan handla åt sig.
...man kanske skulle ha skurit den i ringar istället...?
Kommentarer
Postat av: cici
Ja, bläckfisk ska nog kanske skäras i ringar och stekas lätt. Jag gjorde faktiskt en sallad med räkor och stekta bläckfiskringar häromveckan när vi hade kalas.Den var helt ok.Det kanske är precis som med räkor att de blir sega om man steker dem för länge?/Kram
Postat av: .c
de gånger jag har ätit bläckfisk har det mycket riktigt varit i ringar, ja. litet mer tuggkonsistens även som ringar, men helt ok -- jag gillar det.
Postat av: Simone
Fina vän, försvinn aldrig.
Trackback